понеделник, 11 януари 2010 г.

Пирожки с ябълки






За тестото:
30 гр. мая се разбрърква с 1 с.л сол и 1/4 чаша вода. Като втаса се прибавят 70 гр. маргарин, 1 яйце и 1 жълтък, 1/2 чаша пр. мляко, щипка сол, 1/2 чаша захар и 3 чаши брашно. Меси се меко, еластично тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 10-12 топки. Всяка се разточва на кръг, слага се плънка, защипват се краищата хубаво и се обръща със защипаното на долу. Като втасат пирожките се мажат с белтъка и се пекат на умерена фурна.

Плънка:
2 ябълки се настъргват на едро ренде , прибавя се 1/2 чаша захар. Разбърква се и веднага се използва без да престоява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар