понеделник, 11 януари 2010 г.

Еклери




1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
1 щипка сол
4 яйца
1 ч.ч. брашно

Кремът се приготвя от:
1/2 кг прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
5 с. л брашно
масло
ванилия

Водата, олиото и солта се слагат да заврат. Слага се брашното и се бърка (с дървена лъжица). След около 20 сек. се маха от котлона. Бъркането продължава още 3-4 мин. докато стане гъста смес. След като сместа поизстине се слагат едно по едно 4те яйца и продължава да се бърка. В намазана с масло тавичка се слага от сместа като се загребва с чаена лъжичка. Пекат се в силна фурна. След като порозовеят фурната се изключва, но еклерите не се вадят. Остават във фурната докато се охлади. Пълнят се с крема и се глазират отгоре с карамелов фондан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар